Видови еТА на Канада

Видови еТА на Канада


Меѓународните посетители кои патуваат во Канада треба да носат соодветна документација за да можат да влезат во земјата. Канада ослободува одредени странски државјани од носење виза за посетители при посета на земјата преку воздух преку комерцијални или чартер летови. Овие странски државјани можат да аплицираат наместо за Овластување за електронско патување од Канада или еТА на Канада. Канадското еТА ви овозможува да патувате во Канада без виза, но таа е достапна само за граѓани од избрани неколку земји. Ако сте квалификувани за Канада еТА откако вашето барање за него е одобрено, тоа ќе биде поврзано со вашиот пасош и ќе важи пет години или помалку ако вашиот пасош истекува пред пет години. Иако канадската еТА ја има истата функција како канадската виза, разликата лежи во фактот дека еТА за Канада е полесно да се добие од Стандардната виза за Канада чија апликација и одобрување трае подолго од канадската еТА за странски државјани што може да бидат одобрени во рок од неколку минути обично. Откако вашиот апликација за ЕТА во Канада е одобрен, можете да останете во земјата за краток временски период, во траење до шест месеци, иако точното времетраење зависи од целта на посетата и ќе биде запечатено на вашиот пасош од страна на граничните служби.

Странски државјани можат да аплицираат за еТА за Канада за различни и различни намени, како на пр напуштање или транзит, или за туризам и разгледување, или за деловни цели, или за медицински третман . Канадската еТА ќе послужи како Документ за овластување за патување за посетителот во Канада во сите овие случаи.

на четири типа канадски еТА се детални подолу:

Канада еТА за бизнис

Како една од најважните земји на глобалниот пазар, Канада ги отвора вратите за многу деловни посетители во текот на целата година. Сите странски државјани од оние земји кои имаат право на канадска еТА можат да дојдат во Канада заради деловна активност со добивање на еТА за Канада. Овие деловни цели може да вклучуваат деловни, стручни, научни или едукативни конференции или конвенции, деловни состаноци или консултации со деловни соработници, барање слободни работни места, истражувачки активности поврзани со вашата деловна активност, преговори за договор или решавање работи на недвижен имот . Канадското еТА ја прави посетата на земјата лесна и лесна за сите деловни посетители во Канада.

Канада еТА за туризам

Канада е една од најпознатите популарни земји во светот меѓу туристите. Од прекрасни пејзажи до културна разновидност, сето тоа го доби. Постојат некои меѓународно познати места во Канада како водопадите Нијагара, Карпестите планини и градови како Ванкувер, Торонто итн., Кои носат туристи во земјата од целиот свет. Меѓународни туристи кои се државјани на која било од земјите со право на еТА во Канада и кои се патување во Канада за целите на туризмот, тоа е, поминување на годишни одмори или одмор во кој било канадски град, разгледување, посета на семејство или пријатели, доаѓање како дел од училишна група на школско патување или за некоја друга социјална активност или присуство на краток курс на студии што не доделува никакви кредити , тие можат да аплицираат за еТА за Канада како Документ за овластување за патување за да им се овозможи влез во земјата.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Дознајте повеќе за доаѓањето во Канада како турист или посетител.

Канада еТА за транзит

Бидејќи канадските аеродроми нудат летови за поврзување со голем број градови во светот, често странските државјани може да се најдат во канадски аеродром или во канадски град заради лежење или транзит на патот до нивната крајна дестинација. Додека чекаат за нивниот лет за поврзување со друга земја или дестинација, меѓународните патници кои мораат многу кратко да останат во Канада можат да го користат еТА Канада за Транзит за да го сторат тоа. Ако сте граѓанин на а земја подобна за канадската еТА и мора да почекате на кој било канадски аеродром неколку часа за да транзитирате до лет во друга земја или да чекате во кој било канадски град неколку дена до следниот лет во земјата на вашата дестинација, потоа канадската еТА за транзит е документ за овластување за патување што ќе ви треба.

Канада еТА за медицински третман

Ако сте странски државјанин со државјанство на која било од земјите што ги исполнуваат условите за еТА за Канада, тогаш можете да дојдете во Канада за планиран медицински третман со аплицирање за Канада еТА. Освен општи барања за канадската еТА исто така ќе треба да дадете доказ за закажаниот медицински третман. Секоја документација што ја докажува вашата медицинска дијагноза и зошто треба да се лекувате во Канада, би функционирала како доказ за вашата планиран медицински третман во Канада. Ако сте во посета на Канада на еТА за немедицинска цел и ви се потребни непланиран медицински третман или помош, ќе ве третира локален медицински персонал и вие или вашата осигурителна компанија ќе мора да ги покриете трошоците за истото.

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ:
Ние опширно ја опфативме канадската виза за медицински пациенти овде.

Сите овие четири типа канадски еТА го направија прилично лесен и лесен за нив државјани на Канада еТА кои ги исполнуваат условите да ја посетите Канада за кратко времетраење до шест месеци. Сепак, треба да имате предвид дека Имиграција, бегалци и државјанство на Канада (IRCC) може да ти го забрани влезот на границата дури и ако си одобрен носител на еТА од Канада ако ги немате во ред сите ваши документи, како што е пасошот, што ќе ги проверат граничните службеници; ако имате какво било здравје или финансиски ризик; и ако имате претходна криминална / терористичка историја или претходни имиграциски проблеми.

Ако ги имате подготвени сите документи потребни за еТА во Канада и ги исполнувате сите услови за подобност за еТА за Канада, тогаш треба да бидете во можност многу лесно аплицирајте преку Интернет за еТА во Канада чија форма на апликација е прилично едноставна и јасна. Доколку ви требаат какви било појаснувања, треба да контактирате со нашата служба за помош за поддршка и водство.