Канада виза од Израел

Канадска виза за израелски државјани

Аплицирајте за канадска виза од Израел
Ажурирано на Feb 16, 2024 | Канада еТА

еТА за израелски граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Носители на израелски пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Израел беше еден од првобитните членови на канадската еТА програма
 • Имателите на израелски пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада користејќи ја иницијативата за еТА на Канада

Други карактеристики на eTA на Канада

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за патување со авион
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши треба да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за израелските граѓани?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да го олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Израел во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали израелските граѓани треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Од израелските граѓани се бара да аплицираат за eTA на Канада ако сакаат да влезат во Канада за посети во траење до 90 дена за цели како туризам, медицински, деловни или транзитни. Канада eTA од Израел не е изборна, но а задолжително барање за сите израелски граѓани патување во Канада за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на eTA во Канада е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот имиграциски систем. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Израел?

Канадската виза за израелски државјани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, нивните податоци за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за израелските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добие канадската виза преку Интернет преку е-маил. Процесот е крајно поедноставен за израелските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, може да започне процесот на аплицирање eTA. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Визата за Канада за израелските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе ја завршат онлајн формулар за апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, тогаш апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за израелските граѓани?

За да влезат во Канада, на израелските граѓани ќе им биде потребен валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Израелските државјани кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истото пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во времето на апликација. Печатењето или презентирањето документи на аеродромот е непотребно бидејќи Електронското овластување за патување (eTA) е електронски поврзано со пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Доколку имате двојно државјанство од Израел, како и Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Канада eTA на вашиот Израел Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Израелските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче за е-пошта. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Електронското патување во Канада Орган (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA во Канада.

Колку долго израелските граѓани можат да останат на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на израелскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од сопствениците на израелски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку израелските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност на нивните околности. ЕТА во Канада важи само 5 години. Граѓаните на Израел можат да влезат повеќе пати во текот на 5-годишната важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат израелските граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи eTA на Канада важи до 5 години, можете да аплицирате за eTA на Канада дури и пред да ги резервирате вашите летови како во Ретки околности, Canada eTA може да потрае до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи. Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку имате претходна осуда, канадската виза ќе ве интимира ако е потребна или не полициска потврда.

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително едноставно, вреди да се разберат основните барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, сосема е веројатно дека внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски јазик знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го напишат вашето име.
Пасош со лента MRZ

What is the summary of Canada ETA for Israeli Citizens?

Canada ETA Visa for Israeli Citizens is valid for the following reasons:

 • Разглед
 • Посета на туристички места
 • Деловни настани и состаноци
 • Премин или транзит преку канадскиот аеродром
 • Медицински третман

Придобивки од добивање на eTA во Канада

 • eTA Canada Visa важи до 5 години
 • овозможува повеќекратни патувања во Канада и престој до 180 дена по патување
 • важи за патување со воздух
 • одобрена во 98% од случаите во рок од еден ден
 • не бара да добиете печат на пасошот или да ја посетите канадската амбасада
 • испратено до вашиот електронски по е-пошта наместо печат на пасошот

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за израелските граѓани

 • Пребарајте поларни мечки во Черчил, Манитоба
 • Уживајте во Терма Спа во Винипег, Манитоба
 • Морската зграда, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Национален парк Јохо, Филд, Британска Колумбија
 • Хотел Банф Спрингс, Банф, Алберта
 • Возете по патот на Светилникот, Нова Шкотска
 • Истражете го Сончевиот брег, Британска Колумбија
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • Волшебно задоволство, Јукон, северозападен правец
 • Сведок е јасен одраз на планините, езерото Мореин
 • Висечки мост Капилано, Северен Ванкувер

Генерален конзулат на Израел во Торонто

Адреса

2 Bloor Street East Suite 400, Торонто, Онтарио M4W 1A8 Канада

телефон

+ 1-416-640-8500

Факс

+ 1-416-640-8555

Аплицирајте за апликација за eTA во Канада 3 дена пред вашиот лет.