Работна виза за одмор за Канада

Ванкувер Работна виза за одмор како дел од програмата за меѓународно искуство Канада (IEC)

Што е канадска работна виза за одмор

Работна виза за одмор за Канада дава возбудлива можност за работа и патување во странство. Може да работите со скратено работно време, да го истражувате Големиот Бел Север и да живеете во некои од најдобрите градови на светот, како што е Монтреал, Торонто Ванкувер. Меѓународно искуство Канада (IEC) им овозможува на младите да ја зголемат својата биографија со меѓународно искуство во работата и патување и искуство за паметење.

Работна празнична виза е дел од Меѓународната програма за мобилност што им овозможува на канадските работодавци да вработуваат меѓународни работници на привремена основа. Како и другите програми за виза за работен празник, Виза за работен празник Канада е дозвола за привремена отворена работа што значи

 • не ви треба претходна понуда за работа за да аплицирате за виза
 • можете да работите со повеќе работодавачи
Оваа виза е доста популарна меѓу младите патници и треба да бидете на возраст од 18-35 години за да имате право на Работна виза за одмор во Канада.
ЗАБЕЛЕШКА: Пресекот на возраста за одредени земји е 30 години.

Кој може да аплицира за работна празнична виза Канада?

Следниве се минимални услови за подобност.

 • Валиден пасош од земја што ги исполнува условите
 • Возраст помеѓу 18 35-години (пресекот е 30 години за одредени земји)
 • Нема зависни лица
 • 2 500 долари за покривање на почетните трошоци
 • Билет за кружен пат или доволно средства за да се покрие еден
 • Здравствено осигурување за времетраењето на престојот

Забележете дека горенаведените се минимални услови за да бидете подобни и не гарантира дека ќе бидете поканети да аплицирате за канадска работна виза за одмор.

Подобни земји

Многу земји како Австралија, Австрија, Франција, Ирска, Холандија и Велика Британија имаат договори со Канада во рамките на Меѓународната програма за мобилност. Носителите на пасоши од следниве земји имаат право во програмата Меѓународно искуство Канада (IEC).

Како да аплицирате за работна виза за Канада

Канадската работна празнична виза е исклучително популарна виза меѓу младите патници и има фиксна квота за секоја земја годишно. Под претпоставка дека сте ја исполниле подобноста, треба да ги поминете следниве чекори:

 • Чекор 1: Креирајте профил на Интернет каде што ќе ви бидат поставени прашања засновани на подобност. По поднесувањето на профилот, ќе бидете во базен со други кандидати од вашата земја.
 • Чекор 2: Ова е проследено со ждрепка и чекате покана за пријавување (ITA). Со малку среќа откако ќе добиете ITA, треба да го пополните профилот во рок од 10 дена.
 • Чекор 3: На крај, мора да ја поднесете апликацијата за работна празнична виза за Канада во рок од 20 дена по ИТА.

Кликнете овде за да дознаете повеќе и да аплицирате за работа и патување во Канада со IEC

Бидејќи постои строга и ограничена квота за повеќето земји, императив е да го доставите вашиот профил што е можно поскоро. На пример, Велика Британија има квота 5000 за 2021 година а до моментот на аплицирање може да бидат достапни само 4000 места. Ако сте носител на пасош на поранешни земји на Комонвелтот како Австралија, тогаш имате среќа бидејќи нема ограничување на квотата или ограничувањето.

Честопати проверувајте ги вашите е-пошта за да знаете дали сте добиле покана за пријавување бидејќи имате само фиксен број денови во кои треба да ја поднесете вашата апликација.

Документи и докази потребни за апликација за виза

Работната празнична виза за Канада е релативно јасна во споредба со другите некои други визи.

 • од вас се бара да испрати фотографија
 • опреми полициски сертификати од сите земји каде сте поминале повеќе од 6 месеци од вашиот 18-ти роденден
 • можеби ќе треба и да наведете биометриски податоци, вклучително и електронски отпечатоци од прсти на одредена локација во вашата матична земја

Доаѓање во Канада на работна виза за одмор

Треба да добиете исход од вашата апликација за Виза во рок од 4-6 недели по поднесувањето. По добивањето на визата и пред да дојдете во Канада, важно е да ги чувате следниве документи во ред

 • Печатете од писмото за потврда за виза - треба да можете да го испечатите од веб-страницата каде што го создадовте вашиот профил
 • Доказ за здравствено осигурување и тој мора да важи за целото времетраење на престојот
 • Оригинални копии на полициски сертификати
 • Доказ за средства за да можете да се издржувате
 • Вратен билет или доволно средства за да можете да купите
Општо земено, чувајте копија од сите документи што беа потребни за поднесување на апликацијата за работна празнична виза.

Каде можам да работам во Канада додека сум на работна виза за одмор?

Бидејќи Визата за работен празник е отворена работна дозвола, слободно можете да работите за секој работодавец во Канада. Канада е голема земја и во зависност од времето во годината, во Канада има многу сезонска работа во региони. Во текот на летните месеци, има многу барања за привремен персонал во големите летувалишта на отворено за летни активности. Пример, водичи и инструктори за летен камп.

Во зима, скијачките центри се мека на активности и нудат позиции на инструктори или хотелска работа;

Или за време на есента, се одвива огромна берба во фарми и ранчови во региони како Онтарио, кои имаат тешка индустрија за одгледување овошје.

Колку трае важната работна виза?

Работната празнична виза важи од 12 до 24 месеци (23 месеци за поранешните земји на Комонвелтот).


Ако немате работна виза за одмор и наместо тоа барате само да патувате во Канада, тогаш ќе имате треба да аплицирате за еТА Канада виза. Можете да прочитате за Видови еТА на Канада овде.

Проверете ја вашата подобност за еТА Канада виза и аплицирајте за еТА Канада Виза 72 часа пред вашиот лет. Британски граѓани, Австралиски граѓани, Француски граѓани, и Државјани на Швајцарија може да аплицира преку Интернет за еТА Канада Виза. Доколку ви треба каква било помош или ви требаат какви било појаснувања, контактирајте го нашиот helpdesk за поддршка и водство.