Канада лансира доказ за вакцинација против COVID-19 за патување

Бидејќи стапките на вакцинација за СОВИД-19 се зголемуваат во голем дел од светот и продолжуваат меѓународните патувања, земјите, вклучително и Канада, почнаа да бараат доказ за вакцинација како услов за патување.

Канада лансира стандарден доказ за системот за вакцинација против СОВИД-19 и тоа ќе се случи стануваат задолжителни за Канаѓаните кои сакаат да патуваат надвор од 30 ноември 2021 годинаНа Досега, доказите за вакцинација против СОВИД-19 во Канада варираа од провинција до провинција и значеа приходи или QR кодови.

Стандардизиран доказ за вакцинација

Овој нов стандардизиран сертификат за доказ за вакцинација ќе го содржи името на канадскиот државјанин, датумот на раѓање и историјата на вакцината COVID-19 - вклучувајќи ги и дозите на вакцината примени и кога биле инокулирани. Нема да содржи други здравствени информации за сопственикот на картичката.

Новиот сертификат за доказ за вакцинација е развиен по територии и провинции кои работат заедно со федералната влада на Канада. Ќе биде препознаен насекаде во Канада. Владата на Канада разговара со други нации популарни кај канадските патници за да ги информира за новиот стандард за сертификација.

Новиот сертификат за доказ за вакцинација е развиен по територии и провинции кои работат заедно со федералната влада на Канада. Ќе биде препознаен насекаде во Канада. Владата на Канада разговара со други нации популарни кај канадските патници за да ги информира за новиот стандард за сертификација.

Од 30 октомври 2021 година, ќе треба да го покажете вашиот доказ за вакцинација кога патувате во Канада со авион, железница или крстарење. Новиот доказ за потврда за вакцина е веќе достапен во Њуфаундленд и Лабрадор, Нова Шкотска, Онтарио, Квебек и наскоро ќе дојде Алберта, британска Колумбија, Манитоба, Њу Бранзвик и остатокот од провинциите и териториите.

Еве како ќе изгледа доказот за вакцинација за СОВИД-19:

Канадски Ковид-19 Доказ за вакцинација

Самата Канада има неодамна ги ублажи ограничувањата на „Ковид-19“ и ги отвори своите граници за меѓународни патници има доказ за вакцинација со помош на апликацијата ArriveCan и се откажа од барањата за карантин за канадските патници кои се враќаат, како и за меѓународните патници кои можат да докажат дека се целосно вакцинирани. Ограничувањето за патување СОВИД-19 во Канада треба да се намали уште повеќе од 8 ноември 2021 година со копнената граница меѓу Канада и САД повторно да се отвори за целосно вакцинирани патници кои прават несуштински патувања.

Посетата на Канада никогаш не била полесна откако Владата на Канада воведе поедноставен и рационализиран процес за добивање електронски одобренија за патување или еТА канадска виза. еТА канадска виза е електронско одобрение за патување или дозвола за патување за посета на Канада за временски период помал од 6 месеци. Меѓународните посетители мора да имаат канадска еТА за да можат да ги посетат овие епски места за изолација во Канада. Странските државјани можат да аплицираат за еТА канадска виза преку Интернет за неколку минути. Процес на виза за еТА Канада е автоматизирана, едноставна и целосно онлајн.