Канадска виза од Нов Зеланд

Канадска виза за државјани на Нов Зеланд

Аплицирајте за канадска виза од Нов Зеланд

еТА за граѓаните на Нов Зеланд

Подобност за Канада еТА

 • Новозеландски пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Нов Зеланд беше еден од првобитните членови на канадската еТА програма
 • Сопствениците на новозеландски пасоши уживаат во брз и без мака влез во Канада со помош на канадската еТА програма

Други канадски eTA карактеристики

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за граѓаните на Нов Зеланд?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да се олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Нов Зеланд во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали граѓаните на Нов Зеланд треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Од граѓаните на Нов Зеланд се бара да аплицираат за eTA на Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Canada eTA од Нов Зеланд не е изборен, но а задолжително барање за сите граѓани на Нов Зеланд патување во земјата за краток престој. Пред да отпатува за Канада, патникот треба да осигури дека валидноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на канадскиот еТА е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот систем за имиграција. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Нов Зеланд?

Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на нивната страница за пасош, лични податоци, нивни податоци за контакт, како што се е-пошта и адреса и детали за вработувањето. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и да нема кривична историја.

Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза онлајн преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за граѓаните на Нов Зеланд. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Нов Зеланд ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за граѓаните на Нов Зеланд?

За да влезат во Канада, граѓаните на Нов Зеланд ќе бараат валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Граѓаните на Нов Зеланд кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Ако имате двојно државјанство од Нов Зеланд, како и од Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Canada eTA на вашиот Нов Зеланд Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да плаќаат за еТА во Канада. Од граѓаните на Нов Зеланд исто така се бара да обезбедат А. Валидна емаил адреса, за да ја добијат канадската еТА во своето сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци, за да нема проблеми со Канадскиот орган за електронски патувања (еТА), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга еТА во Канада.

Колку долго граѓанинот на Нов Зеланд може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на поаѓање на граѓанинот од Нов Зеланд мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Носителите на пасоши од Нов Зеланд се должни да набават Канадски орган за електронски патувања (Канада еТА) дури и за кратко траење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Нов Зеланд имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од околностите. Канада еТА важи 5 години. Граѓаните на Нов Зеланд можат да влегуваат повеќе пати во текот на пет (5) години валидност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат граѓаните на Нов Зеланд да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи Canada eTA важи до 5 (пет години), можете да аплицирате Canada eTA дури и пред да ги резервирате вашите летови како во ретки околности, Canada eTA може да потрае и до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи . Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку сте претходно осудувани, канцеларијата за канадски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително јасна, вреди да се разберат суштинските барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го пишувате вашето име.
Пасош со лента MRZ

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за граѓаните на Нов Зеланд

 • Возете го паркот Ледени полиња, Националните паркови Jаспер
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Одете на скијачки одмор во Монт Тремблант, Квебек
 • Имајте авантура со санки за кучиња, Јукон
 • Земјата на чудата на Канада, Онтарио
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Тури на море во север, река Черчил
 • Пештери Сасквач, Хоуп, Британска Колумбија
 • Монт Тор, територија на Арктикот во Нунавут
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Муралите на булеварот Сен Лоран, Монтреал, Квебек

Нова Зеландска висока комисија Канада

Адреса

Улица 99 Банка, пакет 727, К1П 6Г3, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-238-5991

Факс

+ 1-613-238-5707

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.