Канадска виза од Соломонските Острови

Канадска виза за граѓаните на Соломонските Острови

Аплицирајте за канадска виза од Соломонските Острови
Ажурирано на Feb 16, 2024 | Канада еТА

eTA за граѓаните на Соломонските Острови

Подобност за Канада еТА

 • Носителите на пасоши на Соломонските Острови се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Соломонските Острови беа еден од првобитните членови на канадската еТА програма
 • Имателите на пасоши на Соломонските Острови уживаат во брз и без проблеми влез во Канада користејќи ја иницијативата за еТА на Канада

Други карактеристики на eTA на Канада

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за патување со авион
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши треба да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за граѓаните на Соломонските Острови?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да го олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Соломонските Острови во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали граѓаните на Соломонските Острови треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Од граѓаните на Соломонските Острови се бара да аплицираат за eTA на Канада ако сакаат да влезат во Канада за посети во траење до 90 дена за цели како што е туризмот, медицински, деловни или транзитни. Canada eTA од Соломонските Острови не е изборна, но а задолжително барање за сите граѓани на Соломонските Острови патување во Канада за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на eTA во Канада е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот имиграциски систем. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Соломонските Острови?

Канадската виза за граѓаните на Соломонските Острови се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, нивните податоци за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадска виза за граѓаните на Соломонските Острови може да се примени онлајн на оваа веб-страница и може да ја добијат канадската виза преку Интернет преку е-маил. Процесот е крајно поедноставен за граѓаните на Соломонските Острови. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, може да започне процесот на аплицирање eTA. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за граѓаните на Соломонските Острови ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе ја завршат онлајн формулар за апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, тогаш апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за граѓаните на Соломонските Острови?

За да влезат во Канада, граѓаните на Соломонските Острови ќе бараат валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Граѓаните на Соломонските Острови кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истото пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во времето на апликација. Печатењето или презентирањето документи на аеродромот е непотребно бидејќи Електронското овластување за патување (eTA) е електронски поврзано со пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Доколку имате двојно државјанство од Соломонските Острови, како и Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Канада eTA на вашите Соломонски Острови Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Граѓаните на Соломонските Острови исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче за е-пошта. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Електронското патување во Канада Орган (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA во Канада.

Колку долго можат граѓаните на Соломонските Острови да останат на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на граѓанинот на Соломонските Острови мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на пасоши на Соломонските Острови се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку граѓаните на Соломонските Острови имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност на нивните околности. Канада eTA важи само 5 години. Граѓаните на Соломонските Острови можат да влезат повеќе пати во текот на 5-годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат граѓаните на Соломонските Острови да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи eTA на Канада важи до 5 години, можете да аплицирате за eTA на Канада дури и пред да ги резервирате вашите летови како во Ретки околности, Canada eTA може да потрае до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи. Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку имате претходна осуда, канадската виза ќе ве интимира ако е потребна или не полициска потврда.

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително едноставно, вреди да се разберат основните барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, сосема е веројатно дека внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски јазик знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го напишат вашето име.
Пасош со лента MRZ

What is the summary of Canada ETA for Solomon Islands Citizens?

Canada ETA Visa for Solomon Islands Citizens is valid for the following reasons:

 • Разглед
 • Посета на туристички места
 • Деловни настани и состаноци
 • Премин или транзит преку канадскиот аеродром
 • Медицински третман

Придобивки од добивање на eTA во Канада

 • eTA Canada Visa важи до 5 години
 • овозможува повеќекратни патувања во Канада и престој до 180 дена по патување
 • важи за патување со воздух
 • одобрена во 98% од случаите во рок од еден ден
 • не бара да добиете печат на пасошот или да ја посетите канадската амбасада
 • испратено до вашиот електронски по е-пошта наместо печат на пасошот

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за граѓаните на Соломонските Острови

 • Едноставно парче земја - островот Хорнби, Британска Колумбија
 • Подгответе се за авантура, национален парк Џаспер, канадски карпести планини, Алберта
 • Остров принц Едвард, провинција Канада
 • Пешачење и искачување во The Rockies, Алберта
 • Нуркање на Клиф кај езерото Потковица, Национален парк Јаспер
 • Прославете ја геј гордоста во Монтреал
 • Birdwatch Над 350 видови птици, Њуфаундленд и Лабрадор
 • Рипли аквариум од Канада, Торонто, Онтарио
 • Худусите од долината Драмелер, Драмелер, Алберта
 • Островот Мекнаб, Халифакс, Нова Шкотска
 • Музеј на мини Британија, плажа Британија, Британска Колумбија

Соломон конзулат во Канада

Адреса

Suite 500-666, Burrard Street Vancouver, BC V6C 3P6 Canada

телефон

+ 1-604-638-6548

Факс

+ 1-604-637-9616

Аплицирајте за апликација за eTA во Канада 3 дена пред вашиот лет.