Ажурирано на Feb 16, 2024 | Канада еТА

еТА за грчките граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Носители на грчки пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Грција беше една од првичните членки на канадската еТА програма
 • Сопствениците на грчки пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада користејќи ја иницијативата Canada eTA

Други карактеристики на eTA на Канада

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за патување со авион
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши треба да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за грчките граѓани?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да го олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Грција во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали грчките граѓани треба да аплицираат за eTA канадска виза?

Грчките граѓани се обврзани да аплицираат за eTA на Канада ако сакаат да влезат во Канада за посети во траење до 90 дена за цели како туризам, медицински, деловни или транзитни. Канада eTA од Грција не е изборна, но а задолжително барање за сите грчки граѓани патување во Канада за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на eTA во Канада е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот имиграциски систем. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Грција?

Канадската виза за грчките граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, нивните податоци за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за грчките граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку Интернет преку е-маил. Процесот е крајно поедноставен за грчките граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, може да започне процесот на аплицирање eTA. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за грчките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе ја завршат онлајн формулар за апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, тогаш апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за грчките граѓани?

За влез во Канада, грчките граѓани ќе бараат валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Грчките државјани кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истото пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во времето на апликација. Печатењето или презентирањето документи на аеродромот е непотребно бидејќи Електронското овластување за патување (eTA) е електронски поврзано со пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Доколку имате двојно државјанство од Грција, како и Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Канада eTA на вашата Грција Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Грчките граѓани исто така се должни да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче за е-пошта. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Електронското патување во Канада Орган (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA во Канада.

Колку долго можат грчките граѓани да останат на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на грчкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на грчки пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку грчките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност на нивните околности. ЕТА во Канада важи само 5 години. Грчките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на 5-годишната важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат грчките граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи eTA на Канада важи до 5 години, можете да аплицирате за eTA на Канада дури и пред да ги резервирате вашите летови како во Ретки околности, Canada eTA може да потрае до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи. Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку имате претходна осуда, канадската виза ќе ве интимира ако е потребна или не полициска потврда.

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително едноставно, вреди да се разберат основните барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, сосема е веројатно дека внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски јазик знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го напишат вашето име.
Пасош со лента MRZ

Што е резимето на Канада ЕТА за грчките граѓани?

Канадската ЕТА виза за грчки државјани е валидна од следниве причини:

 • Разглед
 • Посета на туристички места
 • Деловни настани и состаноци
 • Премин или транзит преку канадскиот аеродром
 • Медицински третман

Придобивки од добивање на eTA во Канада

 • eTA Canada Visa важи до 5 години
 • овозможува повеќекратни патувања во Канада и престој до 180 дена по патување
 • важи за патување со воздух
 • одобрена во 98% од случаите во рок од еден ден
 • не бара да добиете печат на пасошот или да ја посетите канадската амбасада
 • испратено до вашиот електронски по е-пошта наместо печат на пасошот

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за грчките граѓани

 • Одете на скијачки одмор во Монт Тремблант, Квебек
 • Национално историско место на каналот Ридо, Смит Фолс, Онтарио
 • Монт Тор, територија на Арктикот во Нунавут
 • Биг Рок непостојан, Окотокс, Алберта
 • Езерото Вотсон Знак Пост шума, езерото Вотсон, територијата Јукон
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Сноркел со китови Белугас, Манитоба
 • Тунели Отело, Хоуп, Британска Колумбија
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Посетете го Националниот парк Grasslands, Саскачеван
 • Џиновска патека во провинцискиот парк заспаниот џин, Онтарио

Амбасада на Грција во Канада

Адреса

80 MacLaren Street Отава, Онтарио K2P 0K6 Канада

телефон

+ 1-613-238-6271

Факс

-

Аплицирајте за апликација за eTA во Канада 3 дена пред вашиот лет.