Канадска виза од Норвешка

Канадска виза за норвешки граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Норвешка

еТА за норвешките граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Норвешки пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Норвешка беше една од првичните членови на канадската еТА програма
 • Имателите на норвешки пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада користејќи ја канадската еТА програма

Други канадски eTA карактеристики

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за норвешките граѓани?

The Electronic Travel Authorization (ETA) is an automated system introduced by the Government of Canada to facilitate the entry of foreign nationals from visa-exempt countries like Norway into Canada. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Do Norwegian citizens need to apply for eTA Canada Visa?

Norwegian citizens are required to apply for a Canada eTA to enter Canada for visits upto 90 days for tourism, business, transit or medical purposes. Canada eTA од Норвешка не е изборна, но а задолжително барање за сите норвешки граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да отпатува за Канада, патникот треба да осигури дека валидноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на канадскиот еТА е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот систем за имиграција. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Норвешка?

Канадската виза за норвешките граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на нивната страница за пасош, лични податоци, нивни податоци за контакт, како што се е-пошта и адреса и детали за вработувањето. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и да нема кривична историја.

Canada Visa for Norwegian citizens can be applied online on this website and can receive the Canada Visa Online by Email. The process is extremely simplified for the Norwegian citizens. The only requirement is to have an Email Id and a Credit or Debit card.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за норвешките граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за норвешките граѓани?

За да влезат во Канада, на норвешките граѓани ќе им биде потребен валиден Патнички документ or Пасош in order to apply for Canada eTA. Norwegian citizens who have a Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Dual Canadian citizens and Canadian Permanent Residents are not eligible for Canada eTA. If you have dual citizenship from Norway as well as Canada, then you must use your Canadian passport to enter Canada. You are not eligible to apply for Canada eTA on your Norway Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да плати за канадската еТА. Норвешките граѓани исто така треба да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја добијат канадската еТА во своето сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци, за да нема проблеми со Канадскиот орган за електронски патувања (еТА), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга еТА во Канада.

Колку долго норвешкиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на заминување на норвешкиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од носителите на норвешки пасош се бара да добијат Канада за електронски патувања (Канада еТА) дури и за кратко траење од 1 ден до 90 дена. Ако норвешките граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада еТА важи 5 години. Норвешките граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на петгодишната важност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат норвешките граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи Canada eTA важи до 5 (пет години), можете да аплицирате Canada eTA дури и пред да ги резервирате вашите летови како во ретки околности, Canada eTA може да потрае и до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи . Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку сте претходно осудувани, канцеларијата за канадски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително јасна, вреди да се разберат суштинските барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го пишувате вашето име.
Пасош со лента MRZ

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за норвешките граѓани

 • Театар за зимска градина, Торонто
 • Висечки мост Капилано, Западен Ванкувер
 • Конзерваториумот Алан Гарденс, Торонто
 • Грото на полуостровот Брус, Тобемори, Онтарио
 • Станица Долен Беј, Торонто, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Хотел Банф Спрингс, Банф, Алберта
 • Тура во зградите на парламентот во Канада, Отава
 • Одете кон Тофино, островот Ванкувер
 • Крстоносните до езерото Кини во провинцискиот парк Маунт Робсон, Британска Колумбија
 • Свети Јован, fуфаундленд и Лабрадор

Кралската амбасада на Норвешка во Канада

Адреса

150 Metcalfe Street, Suite 1300 K2P 1P1, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-238-6571

Факс

+ 1-613-238-2765

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.