Канадска виза од Португалија

Канадска виза за португалски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Португалија

еТА за португалски граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Носители на португалски пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Португалија беше една од првичните членови на канадската еТА програма
 • Имателите на португалски пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада со помош на канадската еТА програма

Други канадски eTA карактеристики

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за португалските граѓани?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да се олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Португалија во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали португалските граѓани треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Од португалските граѓани се бара да аплицираат за eTA на Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Канада eTA од Португалија не е изборна, но а задолжително барање за сите португалски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да отпатува за Канада, патникот треба да осигури дека валидноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на канадскиот еТА е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот систем за имиграција. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Португалија?

Канадската виза за португалски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на нивната страница за пасош, лични податоци, нивни податоци за контакт, како што се е-пошта и адреса и детали за вработувањето. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и да нема кривична историја.

Канадската виза за португалските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку е-пошта. Процесот е крајно поедноставен за португалските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за португалските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за португалските граѓани?

За да влезат во Канада, на португалските граѓани ќе им биде потребен валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Португалските државјани кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Ако имате двојно државјанство од Португалија, како и од Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Канада eTA на вашата Португалија Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да плаќаат за еТА во Канада. Од португалските граѓани исто така се бара да обезбедат А. Валидна емаил адреса, за да ја добијат канадската еТА во своето сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци, за да нема проблеми со Канадскиот орган за електронски патувања (еТА), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга еТА во Канада.

Колку долго португалскиот државјанин може да остане на Canada Visa Online?

Датумот на поаѓање на португалскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена по пристигнувањето. Од носителите на португалски пасош се бара да набават орган за електронско патување во Канада (Канада еТА) дури и за кратко траење од 1 ден до 90 дена. Доколку португалските граѓани имаат намера да останат подолго, тогаш треба да аплицираат за релевантна виза во зависност од околностите. Канада еТА важи 5 години. Португалските граѓани можат да влегуваат повеќе пати во текот на пет (5) години валидност на канадската еТА.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат португалските граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи Canada eTA важи до 5 (пет години), можете да аплицирате Canada eTA дури и пред да ги резервирате вашите летови како во ретки околности, Canada eTA може да потрае и до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи . Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку сте претходно осудувани, канцеларијата за канадски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително јасна, вреди да се разберат суштинските барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го пишувате вашето име.
Пасош со лента MRZ

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за португалските граѓани

 • Пијте вино во долината Оканаган, Британска Колумбија
 • Крстарење по внатрешниот премин, островот Ванкувер
 • Плови на заливските острови, островот Ванкувер
 • Откријте шарм на стариот свет, стар Монтреал
 • CN Tower, Торонто
 • Прекрасни глетки на езерото Гарибалди, Британска Колумбија
 • Кејп Бретон - неистражена земја, Нова Шкотска
 • Јама кај најстарите монолити, монолити во Минган, Квебек
 • Истражете ги највисоките водопади, водопадите Монморнси, Квебек
 • Национален парк и резерват Клуан, Јукон
 • Одете на риболов на Големото Славејско езеро, северозападни територии

Амбасада на Португалија во Отава

Адреса

645, Island Park Drive, K1Y 0B8, Отава, Канада

телефон

+ 1-613-729-0883

Факс

+ 1-613-729-4236

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.