Канадска виза од Шпанија

Канада виза за шпански граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Шпанија
Ажурирано на Feb 16, 2024 | Канада еТА

еТА за шпанските граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Носители на шпански пасош се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Шпанија беше една од првичните членки на канадската еТА програма
 • Сопствениците на шпански пасоши уживаат во брз и бесплатен влез во Канада користејќи ја иницијативата Canada eTA

Други карактеристики на eTA на Канада

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за патување со авион
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши треба да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за шпанските граѓани?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да го олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Шпанија во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали шпанските граѓани треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Од шпанските граѓани се бара да аплицираат за eTA на Канада ако сакаат да влезат во Канада за посети во траење до 90 дена за цели како што е туризмот, медицински, деловни или транзитни. Canada eTA од Шпанија не е изборна, но а задолжително барање за сите шпански граѓани патување во Канада за краток престој. Пред да патува во Канада, патникот треба да се осигура дека важноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на eTA во Канада е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот имиграциски систем. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Шпанија?

Канадската виза за шпански граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на страницата за нивниот пасош, лични податоци, нивните податоци за контакт, како е-пошта и адреса и детали за вработување. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја.

Канадската виза за шпанските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-страница и може да ја прими канадската виза преку Интернет преку е-маил. Процесот е крајно поедноставен за шпанските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, може да започне процесот на аплицирање eTA. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за шпанските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе ја завршат онлајн формулар за апликација со потребните информации и откако ќе биде потврдено плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, тогаш апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за шпанските граѓани?

За да влезат во Канада, шпанските граѓани ќе бараат валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Шпанските граѓани кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истото пасош со кој ќе патуваат, бидејќи канадската еТА ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во времето на апликација. Печатењето или презентирањето документи на аеродромот е непотребно бидејќи Електронското овластување за патување (eTA) е електронски поврзано со пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Доколку имате двојно државјанство од Шпанија, како и Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за Канада eTA на вашата Шпанија Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Шпанските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја примат Canada eTA во нивното сандаче за е-пошта. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци за да нема проблеми со Електронското патување во Канада Орган (eTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга eTA во Канада.

Колку долго шпанските граѓани можат да останат на канадска виза преку Интернет?

Датумот на заминување на шпанскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од сопствениците на шпански пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку шпанските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност на нивните околности. ЕТА во Канада важи само 5 години. Шпанските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на 5-годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат шпанските граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи eTA на Канада важи до 5 години, можете да аплицирате за eTA на Канада дури и пред да ги резервирате вашите летови како во Ретки околности, Canada eTA може да потрае до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи. Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку имате претходна осуда, канадската виза ќе ве интимира ако е потребна или не полициска потврда.

Вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително едноставно, вреди да се разберат основните барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, сосема е веројатно дека внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски јазик знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го напишат вашето име.
Пасош со лента MRZ

Кое е резимето на ЕТА на Канада за шпанските граѓани?

Канадската ЕТА виза за шпански државјани е валидна од следниве причини:

 • Разглед
 • Посета на туристички места
 • Деловни настани и состаноци
 • Премин или транзит преку канадскиот аеродром
 • Медицински третман

Придобивки од добивање на eTA во Канада

 • eTA Canada Visa важи до 5 години
 • овозможува повеќекратни патувања во Канада и престој до 180 дена по патување
 • важи за патување со воздух
 • одобрена во 98% од случаите во рок од еден ден
 • не бара да добиете печат на пасошот или да ја посетите канадската амбасада
 • испратено до вашиот електронски по е-пошта наместо печат на пасошот

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за шпанските граѓани

 • Библиотека за ретки книги на Томас Фишер, Торонто
 • Каза Лома, Торонто
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Хабитат 67, Монтреал, Квебек
 • Конзерваториумот Алан Гарденс, Торонто
 • L'Anse Aux Meadows, Сент Лунер-Грикет, fуфаундленд и Лабрадор
 • Морската зграда, Ванкувер, Британска Колумбија
 • Луда куќа за кукли на Лесливил, Торонто, Онтарио
 • Челтенхем Бадлендс, Каледон, Онтарио
 • Мерил колекција на научна фантастика, шпекулации и фантазија, Торонто, Онтарио
 • Крстоносниот мермерен кањон, Националниот парк Котенеј, Британска Колумбија

Амбасада на Шпанија во Отава

Адреса

Авенија Стенли 74, Отава, Онтарио, K1M 1P4 Канада

телефон

+ 1-613-747-2252

Факс

+ 1-613-744-1224

Аплицирајте за апликација за eTA во Канада 3 дена пред вашиот лет.