Канадска виза од Јапонија

Канадска виза за јапонски граѓани

Аплицирајте за канадска виза од Јапонија

еТА за јапонските граѓани

Подобност за Канада еТА

 • Носителите на јапонски пасоши се имаат право да аплицираат за eTA во Канада
 • Јапонија беше една од првичните членови на канадската еТА програма
 • Имателите на јапонски пасоши уживаат во брз и без мака влез во Канада со помош на канадската еТА програма

Други канадски eTA карактеристики

 • A Биометриски пасош или е-пасош потребно е.
 • Канада eTA е потребна само за пристигнување по воздушен пат
 • Канада eTA е потребна за кратки деловни, туристички и транзитни посети
 • Сите иматели на пасоши се обврзани да аплицираат за eTA во Канада, вклучувајќи доенчиња и малолетници

Што е Канада eTA за јапонските граѓани?

Електронското овластување за патување (ЕТА) е автоматизиран систем воведен од Владата на Канада за да се олесни влезот на странски државјани од земји ослободени од виза како Јапонија во Канада. Наместо да добиете традиционална виза, квалификувани патници може да аплицира за ЕТА онлајн, што го прави процесот брз и јасен. ЕТА на Канада е електронски поврзана со пасошот на патникот и останува валиден за одреден период, дозволувајќи му да влезат во Канада повеќе пати во текот на неговата важност.

Дали јапонските граѓани треба да аплицираат за eTA Canada Visa?

Јапонските граѓани треба да аплицираат за eTA на Канада за да влезат во Канада за посети до 90 дена за туризам, деловни, транзитни или медицински цели. Canada eTA од Јапонија не е изборна, но а задолжително барање за сите јапонски граѓани патување во земјата за краток престој. Пред да отпатува за Канада, патникот треба да осигури дека валидноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Главната цел на канадскиот еТА е да ја подобри безбедноста и ефикасноста на канадскиот систем за имиграција. Со претходна проверка на патниците пред да пристигнат во земјата, канадските власти можат да ги идентификуваат потенцијалните ризици и да ја осигураат безбедноста на нивните граници.

Како можам да аплицирам за канадска виза од Јапонија?

Канадската виза за јапонски граѓани се состои од онлајн формулар што може да се заврши за само пет (5) минути. Потребно е апликантите да внесат информации на нивната страница за пасош, лични податоци, нивни податоци за контакт, како што се е-пошта и адреса и детали за вработувањето. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и да нема кривична историја.

Канадската виза за јапонските граѓани може да се примени онлајн на оваа веб-локација и може да ја добиваат канадската виза преку е-пошта. Процесот е исклучително поедноставен за јапонските граѓани. Единствениот услов е да имате ИД за е-пошта и кредитна или дебитна картичка.

Откако ќе ги платите таксите, започнува обработката на еТА апликацијата. Канада eTA се доставува преку е-пошта. Канадската виза за јапонските граѓани ќе биде испратена преку е-пошта, откако ќе го пополнат формуларот за онлајн апликација со потребните информации и откако ќе се потврди плаќањето преку интернет со кредитна картичка. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Canada eTA.


Кои се барањата на eTA Canada Visa за јапонските граѓани?

За да влезат во Канада, на јапонските граѓани ќе им биде потребен валиден Патнички документ or Пасош со цел да аплицирате за eTA во Канада. Јапонските граѓани кои имаат а Пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој ќе патуваат, бидејќи eTA на Канада ќе биде поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето. Нема потреба да се печатат или презентираат документи на аеродромот, бидејќи eTA се чува електронски наспроти пасошот во системот за имиграција на Канада.

Двојните канадски државјани и канадските постојани жители не се подобни за eTA на Канада. Ако имате двојно државјанство од Јапонија, како и од Канада, тогаш мора да го користите вашиот канадски пасош за да влезете во Канада. Немате право да аплицирате за eTA на Канада на вашата Јапонија Пасош.

Апликантите исто така бара валидна кредитна или дебитна картичка да платите за eTA на Канада. Јапонските граѓани исто така се обврзани да обезбедат а Валидна емаил адреса, за да ја добијат канадската еТА во своето сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци, за да нема проблеми со Канадскиот орган за електронски патувања (еТА), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга еТА во Канада.

Колку долго јапонскиот државјанин може да остане на канадската виза преку Интернет?

Датумот на заминување на јапонскиот државјанин мора да биде во рок од 90 дена од пристигнувањето. Од имателите на јапонски пасоши се бара да добијат канадска електронска агенција за патување (Канада eTA) дури и за кратко времетраење од 1 ден до 90 дена. Доколку јапонските граѓани имаат намера да останат подолго време, тогаш треба да аплицираат за соодветна виза во зависност од нивните околности. Канада eTA важи 5 години. Јапонските граѓани можат да влезат повеќе пати во текот на пет (5) годишната важност на eTA на Канада.

Најчесто поставувани прашања во врска со еТА Канада Виза

Колку рано можат јапонските граѓани да аплицираат за eTA Canada Visa?

Додека повеќето канадски eTA се издаваат во рок од 24 часа, препорачливо е да се применуваат најмалку 72 часа (или 3 дена) пред вашиот лет. Бидејќи Canada eTA важи до 5 (пет години), можете да аплицирате Canada eTA дури и пред да ги резервирате вашите летови како во ретки околности, Canada eTA може да потрае и до еден месец за да се издаде и може да биде побарано да обезбедите дополнителни документи . Дополнителни документи може да бидат:

 • Медицински преглед - Понекогаш се бара да се изврши лекарски преглед за да се посети Канада.
 • Проверка на криминална евиденција - Доколку сте претходно осудувани, канцеларијата за канадски виза ќе ве информира дали е потребен полициски сертификат или не.

Кои се некои вообичаени грешки што треба да се избегнуваат во формуларот за апликација за еТА во Канада?

Додека Процес на апликација за eTA во Канада е исклучително јасна, вреди да се разберат суштинските барања и да се избегнат вообичаените грешки наведени подолу.

 • Броевите на пасошот се скоро секогаш од 8 до 11 знаци. Ако внесувате број кој е премногу краток или предолг или надвор од овој опсег, прилично е како да внесувате погрешен број.
 • Друга честа грешка е замена на буквата О и бројот 0 или буквата I и бројот 1.
 • Проблем поврзан со името како
  • Полно име: Името ставено во Canada eTA апликацијата мора да одговара на името точно како што е дадено во Пасош. Можете да погледнете МРЗ лента на страницата со информации за пасош за да бидете сигурни дека сте го внеле целото име, вклучувајќи ги и средните имиња.
  • Не вклучувајте претходни имиња: Не вклучувајте ниту еден дел од тоа име во загради или претходни имиња. Повторно, консултирајте се со лентата MRZ.
  • Неанглиско име: Вашето име мора да биде внесено англиски ликови. Не користете неанглиски знаци како кинески/хебрејски/грчки азбуки за да го пишувате вашето име.
Пасош со лента MRZ

Активности што треба да се направат и места за посета во Канада за јапонските граѓани

 • Искачете се на планината Атабаска, Канадски карпи, Алберта
 • Спиј во леден хотел, Квебек
 • Градини Бучарт, Викторија, Британска Колумбија
 • Пазар Сент Лоренс, Торонто, Онтарио
 • Инсектариум од Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Стариот жичник Квебек, градот Квебек, Квебек
 • Античка шума / Чун Тох Вудујут, Пени, Британска Колумбија
 • Меморијален центар и музеј на холокаустот во Монтреал, Монтреал, Квебек
 • Волшебната шума, Малаква
 • Биосфера на Монтреал, Монтреал
 • Одете на зимско пешачење во североисточниот дел, Онтарио

Амбасада на Јапонија во Канада

Адреса

255 Сасекс Драјв, Отава, Онтарио K1N 9E6 Канада

телефон

+ 1-613-241-8541

Факс

-

Аплицирајте за Канада еТА 72 часа пред вашиот лет.