Kërkesat e hyrjes në Kanada sipas vendit

Shumica e udhëtarëve ndërkombëtarë do të kenë nevojë për një vizë për vizitorët e Kanadasë e cila u jep atyre hyrjen në Kanada ose një eTA (Autorizimi Elektronik i Udhëtimit) në Kanada nëse jeni nga një prej vendeve të përjashtuara nga viza. Shumë pak vizitorë janë plotësisht të përjashtuar dhe mund të hyjnë lirisht me pasaportat e tyre pa pasur nevojë për vizë.

Qytetarë kanadezë, banorë të përhershëm dhe shtetas amerikanë

Qytetarët kanadezë, duke përfshirë shtetasit e dyfishtë, kanë nevojë për një pasaportë të vlefshme kanadeze. Amerikano-Kanadezët mund të udhëtojnë me një pasaportë të vlefshme kanadeze ose amerikane.

Banorët e përhershëm kanadezë kanë nevojë për një kartë të vlefshme të qëndrimit të përhershëm ose një dokument udhëtimi për qëndrim të përhershëm.

Qytetarët amerikanë duhet të kenë dokumentin e duhur të identifikimit, si p.sh. një pasaportë të vlefshme amerikane.

Banorët e përhershëm të ligjshëm të SHBA (aka mbajtës i kartës së gjelbër)

Që nga 26 Prilli 2022, banorët e përhershëm të ligjshëm të Shteteve të Bashkuara duhet të tregojnë këto dokumente për të gjitha mënyrat e udhëtimit në Kanada:

 • një pasaportë të vlefshme nga shteti i tyre i kombësisë (ose një dokument ekuivalent të pranueshëm udhëtimi) dhe
 • një kartë jeshile e vlefshme (ose dëshmi ekuivalente e vlefshme e statusit në Shtetet e Bashkuara)

Udhëtarët e përjashtuar nga viza

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme janë të përjashtuar nga marrja e një vize për të udhëtuar në Kanada dhe duhet të aplikojnë në vend të kësaj për vizën eTA Canada. Megjithatë, këta udhëtarë nuk kanë nevojë për një eTA nëse hyjnë nga toka ose deti - për shembull duke vozitur nga SHBA ose vijnë me autobus, tren ose varkë, duke përfshirë anijen turistike.

ETA e kushtëzuar e Kanadasë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një eTA të Kanadasë nëse plotësojnë kushtet e listuara më poshtë:

 • Keni mbajtur një vizë vizitori në Kanada në dhjetë (10) vitet e fundit ose aktualisht keni një vizë të vlefshme joemigruese të SHBA-së.
 • Ju duhet të hyni në Kanada me ajër.

Nëse ndonjë nga kushtet e mësipërme nuk plotësohet, atëherë ju duhet të aplikoni për një vizë vizitori në Kanada.

Viza e Vizitorëve të Kanadasë quhet edhe Viza e Përkohshme e Banimit të Kanadasë ose TRV.

ETA e kushtëzuar e Kanadasë

Mbajtësit e pasaportave të vendeve të mëposhtme kanë të drejtë të aplikojnë për një eTA të Kanadasë vetëm nëse plotësojnë kushtet e listuara më poshtë:

Kushtet:

 • Të gjitha kombësitë kishin një vizë të përkohshme kanadeze në dhjetë (10) vitet e fundit.

OR

 • Të gjitha kombësitë duhet të kenë një vizë joemigruese aktuale dhe të vlefshme në SHBA.

Kërkohet vizë

Udhëtarët e mëposhtëm kanë nevojë për vizë për të ardhur në Kanada në të gjitha situatat, pavarësisht nëse vijnë me avion, makinë, autobus, tren ose anije turistike.

Shënim: Mbajtësit e pasaportës së të huajve dhe individët pa shtetësi kanë nevojë për vizë për të vizituar ose transituar Kanadanë.

Kontrollo hapat për të aplikuar për një vizë vizitori në Kanada.

Punëtorët dhe studentët

Nëse jeni punëtor ose student, duhet të plotësoni gjithashtu kërkesat e Kanadasë për hyrje. Një leje pune ose leje studimi nuk është vizë. Në shumicën e rasteve, do t'ju duhet gjithashtu një vizë e vlefshme vizitori ose eTA për të hyrë në Kanada.

Nëse po aplikoni për lejen tuaj të parë të studimit ose punës

Do t'ju lëshohet automatikisht një vizë e Kanadasë ose eTA e Kanadasë nëse keni nevojë për një të tillë dhe pasi aplikimi juaj të miratohet. Kur udhëtoni në Kanada, sigurohuni që të keni:

 • letrën tuaj të prezantimit pasaportë ose dokument udhëtimi të vlefshëm
  • nëse ju kërkohet vizë, ajo duhet të përmbajë ngjitësin e vizës që kemi vendosur në të
  • nëse keni nevojë për një eTA dhe jeni duke fluturuar për në një aeroport kanadez, duhet të jetë pasaporta që lidhet në mënyrë elektronike me eTA-në tuaj.

Nëse tashmë keni një leje pune ose studimi

Nëse i përkisni një vendi të kërkuar për vizë, sigurohuni që viza juaj e vizitorit të jetë ende e vlefshme nëse vendosni të largoheni nga Kanadaja dhe të rihyni.

Nëse keni nevojë për një eTA dhe po fluturoni për në një aeroport kanadez, sigurohuni që të udhëtoni me pasaportën që është e lidhur në mënyrë elektronike me vizën tuaj eTA Canada.

Ju duhet të udhëtoni me lejen tuaj të vlefshme të studimit ose të punës, një pasaportë të vlefshme dhe dokument udhëtimi.

Nëse keni të drejtë të punoni ose të studioni pa leje

Nëse keni të drejtë të punoni ose të studioni pa leje, ju konsideroheni vizitor në Kanada. Ju duhet të plotësoni kërkesat e hyrjes për udhëtarët nga shteti juaj i shtetësisë.

Duke vizituar fëmijët dhe nipërit tuaj në Kanada

Nëse jeni prindi ose gjyshi i një banori ose qytetari të përhershëm kanadez, mund të keni të drejtë për një Super viza e Kanadasë. Një super vizë ju lejon të vizitoni Kanadanë deri në 2 vjet në të njëjtën kohë. Është një vizë me shumë hyrje që është e vlefshme për një periudhë deri në 10 vjet.


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarë italianë, Qytetarët spanjollë, dhe Qytetarët izraelitë mund të aplikoni në internet për eTA Kanada Visa. Nëse keni nevojë për ndonjë ndihmë ose kërkoni sqarime, duhet të kontaktoni me ne Helpdesk për mbështetje dhe udhëzim.