Kanadaja nis Dëshminë e Vaksinimit COVID-19 për udhëtime

Ndërsa normat e vaksinimit kundër COVID-19 rriten në pjesën më të madhe të botës dhe rifillojnë udhëtimet ndërkombëtare, vendet përfshirë Kanadanë kanë filluar të kërkojnë dëshmi të vaksinimit si kusht udhëtimi.

Kanadaja po lëshon një provë standarde të sistemit të vaksinimit COVID-19 dhe kjo do të ndodhë bëhet e detyrueshme për kanadezët që duan të udhëtojnë jashtë nga 30 nëntori 2021. Deri më tani, prova e vaksinimit kundër COVID-19 në Kanada ka ndryshuar nga provinca në krahinë dhe ka nënkuptuar fatura ose kode QR.

Një dëshmi e standardizuar e vaksinimit

Kjo çertifikatë e re e standardizuar e vërtetimit të vaksinimit do të ketë emrin e shtetasit kanadez, datën e lindjes dhe historinë e vaksinës COVID-19 - duke përfshirë dozat e vaksinës që janë marrë dhe kur janë inokuluar. Nuk do të përmbajë asnjë informacion tjetër shëndetësor për mbajtësin e kartës.

Certifikata e re e provës së vaksinimit u zhvillua nga territoret dhe provincat që punojnë së bashku me Qeverinë federale të Kanadasë. Do të njihet kudo brenda Kanadasë. Qeveria e Kanadasë po bisedon me kombe të tjera të njohura me udhëtarët kanadezë për t'i informuar ata mbi standardin e ri të certifikimit.

Certifikata e re e provës së vaksinimit u zhvillua nga territoret dhe provincat që punojnë së bashku me Qeverinë federale të Kanadasë. Do të njihet kudo brenda Kanadasë. Qeveria e Kanadasë po bisedon me kombe të tjera të njohura me udhëtarët kanadezë për t'i informuar ata mbi standardin e ri të certifikimit.

Që nga 30 tetori 2021, do t'ju kërkohet të tregoni vërtetimin tuaj të vaksinimit kur udhëtoni brenda Kanadasë me avion, hekurudhë ose lundrim. Certifikata e re e provës së vaksinës është tashmë e disponueshme në Newfoundland dhe Labrador, Nova Scotia, Ontario, Quebec dhe së shpejti do të vijë në Alberta, British Columbia, Manitoba, New Brunswick dhe pjesa tjetër e krahinave dhe territoreve.

Ja se si do të duket Dëshmia e Vaksinimit COVID-19:

Vërtetimi i vaksinimit kanadez Covid-19

Vetë Kanadaja ka kohët e fundit lehtësoi kufizimet e Covid-19 dhe rihapi kufijtë e saj për udhëtarët ndërkombëtarë duke mbajtur prova të vaksinimit duke përdorur aplikacionin ArriveCan dhe ka hequr dorë nga kërkesat e karantinës për udhëtarët kanadezë të kthyer si dhe udhëtarët ndërkombëtarë që mund të dëshmojnë se janë plotësisht të vaksinuar. Kufizimet e udhëtimit COVID-19 në Kanada janë vendosur të reduktohen më tej nga 8 nëntori 2021 me kufirin tokësor midis Kanadasë dhe SHBA-së që do të rihapet për udhëtarët plotësisht të vaksinuar që bëjnë udhëtime jo thelbësore.

Vizita në Kanada nuk ka qenë kurrë më e lehtë pasi qeveria e Kanadasë ka prezantuar procesin e thjeshtuar dhe të thjeshtë të marrjes së autorizimit elektronik të udhëtimit ose viza eTA e Kanada. viza eTA e Kanada është një autorizim elektronik udhëtimi ose leje udhëtimi për të vizituar Kanadanë për një periudhë kohore më pak se 6 muaj. Vizitorët ndërkombëtarë duhet të kenë një eTA kanadeze për të qenë në gjendje të vizitojnë këto pika epike të izolimit në Kanada. Shtetasit e huaj mund të aplikojnë për një eTA Kanada Visa në internet brenda pak minutash. Procesi i vizave eTA Kanada është i automatizuar, i thjeshtë dhe plotësisht në internet.