Aplikoni për vizë turistike në Kanada, Aplikim Online, Kosto

Përditësuar më Oct 30, 2023 | Kanada eTA

Pavarësisht nëse planifikoni të udhëtoni në Kanada për rekreacion ose për të vizituar ndonjë gjë, duhet të keni parasysh një gjë që duhet të siguroheni që të keni dokumentet e duhura të udhëtimit. Jo vetëm që duhet të keni me vete dokumentet tuaja të identifikimit dhe udhëtimit, por nëse fëmijët tuaj janë duke udhëtuar me ju, kërkohen edhe dokumentet e tyre.

Autorizimi Elektronik i Udhëtimit në Kanada (eTA)

Nga pushimet, vizitat e familjes ose miqve, shëtitjet dhe disa aktivitete të tjera shoqërore, si p.sh. të ardhurit si pjesë e një grupi shkolle/kolegji në një udhëtim shkollor në çdo qytet kanadez, Kërkohet eTA e Kanadasë. Është një dokument udhëtimi i autorizuar që lejon shtetasit e huaj të hyjnë në Kanada për qëllime turistike.

Si një shtetas i huaj i vendeve të përjashtuara nga vizat, nuk do t'ju duhet të merrni vizë nga konsullata ose ambasada kanadeze për të udhëtuar në Kanada nëse keni eTA të Kanadasë. Është e lidhur në mënyrë elektronike me pasaportën e një turisti. Për sa i përket vlefshmërisë së saj, ajo shkon deri në skadimin e pasaportës suaj ose për një periudhë pesëvjeçare, cilado që të vijë më herët.

Kush nuk ka nevojë për vizë ose eTA të Kanadasë për të udhëtuar në Kanada për turizëm?

Ka disa vende të përjashtuara nga viza, mbajtësit e pasaportave të të cilave thjesht mund të aplikojnë Kanada eTA në internete dhe ata nuk duhet të vizitojnë ambasadën ose konsullatën kanadeze për të marrë një vizë turistike në Kanada. Nëse jeni gjithashtu nga një vendi i përjashtuar nga vizat, atëherë ju lejohet të udhëtoni në Kanada për turizëm me një eTA të Kanadasë ose Vizë Vizitor në Kanada. E gjitha varet nga kombësia juaj. Më poshtë janë vendet e përjashtuara nga viza.

Ju keni të drejtë për eTA të Kanadasë nëse jeni:

 • Shtetasit e njërës prej tyre vendet e përjashtuara nga vizat
 •  Australia, Andorra, Austria, Antigua dhe Barbuda, Barbados, Bahamas, Brunei, Belgjikë, Kili, Kroacia Republika Çeke, Qipro, Danimarka, Finlanda, Estonia, Franca, Greqia, Gjermania, Hungaria, Selia e Shenjtë (mbajtësit e një pasaporte ose dokumenti udhëtimi të lëshuar nga Selia e Shenjtë), Irlandë, Islandë, Izraeli (poseduesit e pasaportës kombëtare izraelite), Italia, Japonia, Korea (Republika e), Lihtenshtajni, Letonia, Luksemburgu, Lituania (poseduesit e një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Lituania), Meksika, Malta, Monako, Zelanda e Re, Holandë, Norvegji, Poloni (poseduesit e një pasaporte biometrike/e-pasaportë të lëshuar nga Polonia), Papua Guinea e Re, Portugalia, San Marino, Samoa, Singapor, Sllovenia, Sllovakia, Ishujt Solomon, Spanja, Zvicra, Suedia, Tajvani (poseduesit e pasaportën e zakonshme të lëshuar nga Ministria e Punëve të Jashtme në Tajvan që përfshin numrin e tyre personal të identifikimit).
 • Një shtetas britanik jashtë shtetit ose shtetas britanik. Anguilla, Ishujt e Virgjër Britanikë, Bermuda, Ishujt Kajman, Gjibraltari, Ishujt Falkland, Pitcairn, Montserrat, Shën Helena ose ishujt Turks dhe Kaikos përfshihen të gjitha në territoret britanike jashtë shtetit.

Aktivitetet që ju lejohen të bëni në Kanada eTA

Më poshtë janë aktivitetet që mund të bëni në eTA Visa Turistike e Kanadasë:

 • Vizitë me pushime ose duke kaluar pushimet në çdo qytet kanadez
 • Në një udhëtim shkollor, duke ardhur si pjesë e një grupi shkollor ose për ndonjë aktivitet tjetër shoqëror
 • Duke vizituar miqtë dhe familjen
 • Për të ndjekur një kurs të shkurtër studimi që nuk jep asnjë kredite

Si vizitor, sa kohë mund të qëndroni në Kanada?

Nga data kur ata hyjnë në Kanada, shumica e turistëve lejohen të qëndrojnë në vend për një kohëzgjatje prej gjashtë muajsh. Duke thënë këtë, sa kohë ju lejohet të qëndroni në Kanada varet nga oficeri i imigracionit në portin kanadez të hyrjes (POE). Ky person ka fjalën e fundit në përcaktimin e kohëzgjatjes së qëndrimit tuaj. Data kur duhet të largoheni nga Kanadaja do të tregohet në pasaportën tuaj; megjithatë, për shembull, nëse Zyrtari i Shërbimeve Kufitare autorizon vetëm një periudhë më të shkurtër prej tre muajsh, atëherë do t'ju duhet të largoheni nga vendi për tre muaj.

Këtu janë disa kërkesa thelbësore për aplikimin e Kanadasë eTA për turizëm!

Duhet t'i ketë këto kur aplikoni për Kanada eTA në internet:

 • Pasaportë
 • Detajet e punësimit, kontaktit dhe vendit ku po udhëtoni
 • Për të paguar tarifat e aplikimit eTA, një kartë krediti ose debiti

Nga të gjitha dokumentet e kërkuara kur hyni në Kanada, më e rëndësishmja që duhet të mbani gjithmonë me vete është pasaporta juaj. Në të, zyrtarët kufitarë do të vulosin kohëzgjatjen e qëndrimit tuaj në vend.

Si turist, këto arsye mund ta bëjnë hyrjen tuaj në Kanada të papranueshme!

Edhe nëse jeni një miratuar mbajtësin e eTA të Kanadasë, duhet të keni parasysh se Emigracioni, Refugjatët dhe Shtetësia e Kanadasë (IRCC) mund t'ju ndalojë hyrjen në vend në kufi. 

 Disa nga arsyet kryesore për papranueshmëri janë

 • kur kontrollohen nga zyrtarët e kufirit, nuk i keni të gjitha dokumentet në rregull, si pasaportën
 • ju keni një histori të të qenit terrorist/kriminel
 • ju paraqisni ndonjë rrezik financiar ose shëndetësor
 • pjesëmarrja në krimin e organizuar
 • shkelje të të drejtave të njeriut
 • çështjet e mëparshme të imigracionit
 • arsye financiare të tilla si të mos kesh prova të mjeteve për të mbështetur veten

Kërkesat për vizë turistike të Kanadasë

Për të aplikuar për një vizë turistike për në Kanada, do t'ju duhet

 • Kanadë Formulari i aplikimit për vizë turistike.
 • Për të vërtetuar se keni fonde të mjaftueshme për udhëtimin në Kanada, duhet të tregoni bankën tuaj ose pasqyra të tjera financiare.
 • Dëshmi e marrëdhënies nëse jeni duke vizituar familjen tuaj.
 • Një letër ftese për vizë kanadeze nga miqtë ose familja juaj nëse jeni duke i vizituar ata.
 • Statuset e imigrimit të miqve ose familjes tuaj nëse jeni duke i vizituar ata.
 • Pasqyrat financiare të familjes ose miqve tuaj nëse jeni duke i vizituar ata.
 • Dy foto që plotësojnë kërkesat e Kanadasë për fotografi.
 • Dëshmi se qëndrimi juaj në vend është i përkohshëm dhe se do të ktheheni në vendin tuaj pasi të përfundojë vizita juaj, si për shembull një akt pronësie, qira, etj.
 • Dokumentet e gjykatës që vërtetojnë se keni një histori të pastër kriminale.
 • Dëshmi që ju nuk planifikoni të punoni ose të studioni në Kanada.

LEXO MË SHUMË:
Disa shtetas të huaj lejohen nga Kanadaja të vizitojnë vendin pa pasur nevojë të kalojnë procesin e gjatë të aplikimit për vizë kanadeze. Në vend të kësaj, këta shtetas të huaj mund të udhëtojnë në vend duke aplikuar për Autorizimin Elektronik të Udhëtimit në Kanada ose Kanada eTA. Mësoni më shumë në Kërkesat eTA e Kanadasë.


Kontrolloni tuajin kualifikimi për eTA Kanada Visa dhe aplikoni për eTA Canada Visa 72 orë përpara fluturimit tuaj. Qytetarë britanikë, Qytetarë italianë, Qytetarët spanjollë, Qytetarë francezë, Qytetarët izraelitë, Qytetarët e Koresë së Jugut, Qytetarë portugezëdhe Qytetarët brazilianë mund të aplikoni në internet për Kanada eTA.